Image

Image

Image

Image

Image

Sandra Kim

Sandra Kim, wordt op 15 oktober 1972 geboren als Sandra Caldarone in Montegnée, Luik.

Op 3 mei 1986 won Sandra Kim het “Eurovisie Songfestival” in Bergen (Noorwegen) voor België met het liedje “J’aime la vie”. Met haar 13 jaar is ze de jongste winnaar in de geschiedenis van de wedstrijd. Al heel snel krijgt het liedje een platina plaat. Er worden meer dan 350.000 singles verkocht in België, en 1.400.000 wereldwijd. “J’aime la vie” staat gedurende meerdere weken op nummer 1 in de Top 50 van België. In hetzelfde jaar neemt Sandra deel aan het Yamaha Tokyo Festival waar ze vierde werd samen met Eros Ramazzotti. Beiden gaan op tournee door Japan.

In 1990, ter gelegenheid van de 60e verjaardag van koning Boudewijn en de 40e verjaardag van zijn koningschap, zingt Sandra samen met Luc Steeno, voor de koninklijke familie, een van zijn liedjes “I love my country” – Ik hou van mijn land “. Het is ook het jaar waarin ze start met de presentatie van de muziekshow “10 qu’on aime” op RTL TVI en dit gedurende twee jaar. Sandra neemt in die periode ook een zitje in de jury van de show “Pour la Gloire” op de RTBF. Een jaar later zingt ze samen met Helmut Lotti en Paul Michiels in drie talen de song “Lied voor Kosovo” voor de slachtoffers van de oorlog.

In 1997 gaat Sandra een nieuwe uitdaging aan door een rol te accepteren in de musical “Les Miserables” van Victor Hugo. Gedurende enkele maanden brengt ze in Antwerpen het personage van Eponine tot leven.

In het begin van de jaren 2000 krijgt ze door haar liefde voor musicals de rol van solist in de show “Musicals from the heart 1 and 2″ aangeboden, samen met Chris Van Tongelen en Jan Schepens brengt ze een spectaculaire show met de mooiste liedjes uit de musicals “Cats”, “Grease”, “Saturday Night Fever”, “Fame”, “Les Misérables”, enz. Deze uitstekende productie toert in 2001 voornamelijk door Vlaanderen en Nederland. In 2003, ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de kroning van koning Albert II, brengen Sandra en een reeks andere artiesten alleBelgen via hun muziek. Twee jaar later zingt ze het liedje “No n’ho l’eta” op het grote Gala ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het “Eurovisie Songfestival” in Kopenhagen.

Ter gelegenheid van haar 30-jarige carrière, verzamelt Sandra enkele projecten voor het jaar 2016. Sandra wordt ook uitgenodigd op de radiozenders Radio 2 en Q-music om hierover te praten. RTL-TVI nodigt haar uit om deel te nemen aan een speciale uitzending ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Italiaanse immigratie in België. Aan de zijde van enkele andere gekende artiesten, met o.a. Salvatore Adamo, brengt Sandra met veel emotie een prachtig Italiaans nummer.

2021 . Hoewel het Coronavirus aan het begin van het jaar nog steeds ons leven bepaalt, profiteert Sandra van deze “gedwongen pauze” om na te denken over nieuwe projecten, terwijl ze ermee instemt om, net als andere persoonlijkheden, deel te nemen aan een concept van “beperkte” concerten : een optreden in een studio voor een camera dat te volgen is via de sociale netwerken. Ondanks de gezondheidscrisis vond afgelopen mei de 65e editie van het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam voor een weliswaar mager publiek (3.500 mensen) maar wel met 237 miljoen kijkers! Sandra kwam zelfs terug om “J’aime la vie” te zingen op het dak van één van de hotels in de Nederlandse stad. Een meer ritmische versie, tot grote vreugde van de fans.

Na haar overwinning van de eerste editie van “The Masked Singer” in 2020 op VTM, krijgt Sandra tal van uitnodigingen voor uitzendingen op de Vlaamse televisie. Ze kruipt zelfs terug in haar “Queen”-outfit voor het prestigieuze kinderfeestje “De Gouden K’S” op Ketnet waar ze tot haar verbazing de trofee voor “Het beste familie programma” in ontvangst mocht nemen. Ze stemt er ook mee in om bijna 24 uur per dag gefilmd te worden voor het programma “Buurman, wat doet u nu? » op de VRT.

Sandra Kim bezingt de onweerstaanbare passie in nieuwste single ‘GRAVITY’.
Gravity is een dreun van een Engelstalige popsong. Een lied vol power en attitude, geschreven door UDO en catchy in elkaar gezet door producer Wouter Vanderveken. Met deze song trapt Sandra Kim een belangrijk momentum op gang. Op 15 oktober zal de Belgisch-Italiaanse vedette namelijk vijftig kaarsjes uitblazen, waarmee ze officieel een gouden tijdperk in haar leven zal ingaan. Iets wat ze op 16 oktober 2023 met veel vocaal vuurwerk zal vieren tijdens haar verjaardagsconcert ‘Moi Sandra’ in het Kursaal Oostende. Deze mijlpaal is geen stopteken, want Sandra Kim is niet van plan om haar grootste passie -zingen en optreden- daarna aan de kant te schuiven. ’Gravity’ is haar hymne, het bewijs dat ze de natuurwetten zal blijven trotseren, als een niet te stoppen orkaan. En dat ze zichzelf zal blijven heruitvinden en toonladders zal blijven overwinnen. Als de aantrekkingskracht zo allesoverheersend is en je hart niet kan weerstaan aan het verlangen, dan is jezelf overgeven aan de passie soms het enige wat je kunt doen. Dat, en een beetje dichterbij gaan dansen. En dat is ‘Gravity’. Het trekt je aan, het trekt je mee en na één keer wil je ‘m nog eens horen en daarna nog eens en dan nog eens en nog eens en …

Image

Sandra Kim

Gravity
Image

Sandra Kim

The Masked Singer
Image

Sandra Kim

J'aime la Vie