De Pluim

Onze VZW wil deze toekennen aan mensen die een deel van hun leven aan de vrijheid hebben gewijd. Zij het de vrijheid van ondernemen, denken en vereniging. In onze maatschappij waar steeds meer donkerwolken deze vrijheden bedreigen, willen wij hen, die hier blijven voor ijveren, erkennen.

De pluim voor vrij en innovatief ondernemerschap

Met de pluim voor vrij ondernemerschap, willen wij een ondernemer of een bedrijf nomineren die zich op volledig onafhankelijke wijze en met creatieve invalshoeken heeft ontwikkeld tot een begrip in de ondernemerswereld. In de huidige maatschappij waarin sommigen ondernemerschap willen herleiden tot een fiscale melkkoe, willen wij de ondernemers terug in een positief daglicht stellen. Hiermee willen wij aantonen dat vrijheid tot vooruitgang leidt.
Voordragen

De pluim voor de vrijheid van denken

De pluim voor de vrijheid van denken wil een creatief individu onderscheiden die zich heeft ingezet voor één of andere kunst, zij het de literatuur, de beeldende of verbale kunstvormen. Want in al deze kunstvormen leidt juist de vrijheid van creativiteit tot innovaties.


Voordragen

De pluim voor de vrijheid van vereniging

De pluim voor de vrijheid van vereniging wil een vereniging in de “spotlights” zetten die zich op een bijzondere manier heeft onderscheiden in het verenigingsleven. Ook hier zoeken we naar vrijheid en creativiteit in groepsverband uitgeoefend.


Voordragen