Op 26 februari werd de nieuwe editie van De Mooiste Nacht voorgesteld aan de pers. We kiezen dit jaar niet voor twee maar voor drie artiesten. Tijdens deze voorstelling werd ook een checque overhandigd aan het goede doel voor 2015, nl. Villa Samson.

Na een succesvolle eerste editie in 2015 organiseert vzw De Blauwe Pluim op vrijdag 30 september 2016 een nieuw live concert met orkest. "Het is voor onze vzw een hele eer om opnieuw Christoff te mogen voorstellen, die dit jaar zijn 25-jarig bestaan op de planken viert. Samen met zijn zus Lindsay zullen we weer kunnen genieten van een spetterend spektakel," aldus voorzitter Tim Herzeel.De avond wordt op gang gebracht door een akoestisch optreden van niemand minder dan Dana Winner, dé ster van het VTM-programma Liefde voor Muziek 2016.

Plaats van het gebeuren is opnieuw De Montil, dat ons een capaciteit ter beschikking stelt van 900 personen aan tafel. Voor de aanvang van de show laten we een 300-tal VIP's genieten van een maaltijd. We stellen ook nog een assortiment van fan-plaatsen, genummerde en ongenummerde plaatsen ter beschikking. De voorverkoop gaat van start op 1 april 2016 en loopt via onze website.De idee achter de uitreiking van De Pluim blijft grotendeels behouden. Naast de pluim voor cultuur, vereniging en onderneming komt er dit jaar een nieuwe categorie bij, nl. de Pluim voor een succesvolle startup. We vinden het als vereniging, die ontstond na de dramatische gebeurtenissen in januari 2015 in Parijs en zich inzet voor de (pers)vrijheid, uitermate belangrijk om zowel verdienstelijke personen als ondernemers uit de streek letterlijk in de bloemetjes te zetten.

Een onafhankelijke jury zal zich uitspreken over de winnaar in elke categorie. Kandidaturen kunnen door iedereen ingestuurd worden via info@demooistenacht.be. Zoals elk jaar ondersteunen we met onze show een goed doel. Voor 2015 werd gekozen voor Villa Samson, waar Danny Verbist peter van is. Deze organisatie zet zich, in samenwerking met UZ Brussel, in voor zwaar zieke personen zodat hun huisdieren bij hen kunnen blijven.

We hebben de opbrengst van de tombola (1325,00€) aangevuld en komen zo uit op een bedrag van 1500,00€. De cheque wordt vandaag overhandigd aan dit goed doel.

In september 2016 maken we bekend voor welk goede doel we ons dit keer gaan inzetten.