De Romeo's

De basis van De Romeo's werd gelegd in 2003, toen de succesvolle musical Romeo en Julia, van Haat tot Liefde door Vlaanderen toerde. Het uit de musical afkomstige lied De koningen, gezongen door Davy Gilles, Mark Tijsmans en Dieter Verhaegen, werd een hit in Vlaanderen en bereikte zelfs de nummer 1-positie in de Vlaamse Top 10. Naar aanleiding van dit succes wierp Gilles het idee op om een Vlaamse boyband op te richten, maar Tijsmans en Verhaegen besloten hier niet aan deel te nemen. Meer enthousiasme vond Gilles bij Chris Van Tongelen, die ook in de musical speelde en met wie hij vervolgens samen op zoek ging naar een derde zanger. Ze vonden de geschikte kandidaat in Gunther Levi, met wie zij samen speelden in de dagelijkse VTM-soap Familie. De musical diende als inspiratie voor de groepsnaam.

De eerste optredens van De Romeo's vonden in 2003 plaats tijdens de VTM-zomertour, waar zij nadien nog enkele jaren terugkeerden. Ook trad de groep op in het buitenland, waaronder tijdens het eerste Charity Night Of Sports in het Maritim Hotel te Keulen en op het prestigieuze Duitse Bundespresseball, waar de bondskanselier de dans mag openen.

In 2004 werd de eerste single uitgebracht, met daarop de liedjes Strand en Nooit te laat. De Romeo's traden op bij Tien om te zien en de single behaalde een bescheiden positie in de Vlaamse Ultratop. In de zomer van 2005 verscheen de tweede single Vandaag, die echter minder succes boekte dan zijn voorganger. Het eerste album Non stop party!, dat voornamelijk medleys bevat, volgde eind 2006. Deze cd bereikte de 27ste plaats in de Vlaamse albumlijst.

Begin 2011 scoorden De Romeo's een hit met het nummer Naar de kermis, dat opgenomen werd met Laura Lynn. De single reikte tot de elfde plaats in de Ultratop en werd een nummer 1-hit in de Vlaamse Top 10. Aansluitend bracht de groep het album In 't wit uit, dat 67 weken in de Vlaamse albumlijst verbleef en bekroond werd met een gouden plaat.

Meer successen volgden met de singles Viva De Romeo's (een bewerking van Viva Colonia van de Höhner), We gaan weer feesten (een bewerking van Is this the way to Amarillo van Tony Christie) en Zingen lachen dansen (een samenwerking met Jan Smit). Hoewel dit geen grote hits werden in de algemene hitlijsten, behaalden zij alle drie wel de nummer 1-positie in de Vlaamse Top 10. Tussendoor bleef de single Vlaanderen feest (uitgebracht in 2012 rond de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap) steken op nummer 2. Deze vier singles worden wel beschouwd als de bekendste nummers in het repertoire van de groep.

In 2013 vierden De Romeo's hun tienjarig bestaan met het dubbelalbum 10, dat een gouden plaat opleverde en tevens de hits Houden van elkaar en Dans de sirtaki voortbracht. In hetzelfde jaar leek de toekomst van de groep echter aan een zijden draadje te hangen toen tussen de groepsleden een meningsverschil ontstond. De ambitie van Davy Gilles en Chris Van Tongelen om een doorbraak in Nederland te bewerkstelligen, stuitte op tegenzin van Gunther Levi, die zijn agenda al vol genoeg vond en juist meer tijd bij zijn familie wilde doorbrengen. Uiteindelijk werden de plannen om Nederland te veroveren op de lange baan geschoven.

In 2014 werkte de groep samen met Willy Sommers. Zij brachten de single Jij bent zo mooi uit en traden samen op. Een jaar later vertrokken De Romeo's naar de Verenigde Staten, waar zij voor hun album Op stap een roadmovie opnamen. Bij alle twaalf liedjes op het album werd een videoclip gemaakt. Onder andere Wat ze doet, Catharina, Wind in de haren en Kaarsje in mijn hart verschenen op single. Het album zelf werd uitgebracht in een speciale verpakking in de vorm van een reiskoffer.

Ook het album Vrienden voor altijd, dat in 2017 op de markt kwam, werd een succes. Het kwam op de tweede plaats binnen in de Vlaamse albumlijst en bleef 24 weken genoteerd staan. Ook van dit album werden met wisselend succes enkele singles uitgebracht. In 2018 vieren De Romeo's hun 15-jarig bestaan.