Image

Image

Image

Lindsay

Lindsay, achternaam De Bolle, werd in 1978 geboren. De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Ze begon als achtergronddanseresje bij haar broer Christoff. Ze deden veel mee aan playback- en soundmixshows, waar Christoff imitaties deed van Danny de Munk en Luc Steeno. In plaats van dat Lindsay met de poppen speelde en haar broer met auto’s, stonden zij altijd op het podium. Je kan dus wel zeggen dat ze muziek met de paplepel hebben binnen gekregen.

Nadat Christoff een platencontract aangeboden kreeg, hebben diezelfde mensen Lindsay gevraagd om een stemtest te doen. Hun mening: haar stem past perfect bij die van Christoff … en het eerste duet was een feit. Met “Liefde is meer dan een woord” behaalden ze meteen de top 10. Het was het begin van een succesvolle carrière voor broer en zus, die vanaf dan vaker duetten deden.

Pas een tijd later kwam voor Lindsay de grote stap. Haar eerste solo single “Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat” werd meteen een nummer 1-hit, waarmee ze wekenlang in de hitlijsten stond. De volgende single’s “Ik lig nog steeds van jou te dromen”, “Voor 100%”, “Als jij me kust” bereikten ook alle de eerste plaats. De hits volgden mekaar in snel tempo op. Ook het liedje “Zaterdagavond” dat ze samen met Christoff, Dennie Christian en Mieke opnam, werd een dikke hit. Deze hits zijn onderdeel van haar debuutalbum “De Mooiste Dag”. Dat meteen de gouden status bereikte !

Haar tweede album “100% Lindsay” werd eveneens een groot succes. Het album leverde drie hitsingles: het titelnummer (wederom een nummer 1-hit!), “Deze nacht mag eeuwig duren” (een duet met accordeonduo The Sunsets) en “Een bosje bloemen voor je moeder”. Dat album werd in april 2011 met GOUD bekroond.

Album 3: “De sleutel van mijn hart” heeft ook de kaap van de 10.000 albums overschreden met hits zoals “Als jij me kust” en “Ik weet nog wat ik zei”. Dus alweer … GOUD !

Tijd voor album 4: “5 zomers lang – Het beste en meer !”, is een verzameling van alle grote hits, aangevuld door enkele nieuwe nummers. Dit album komt er naar aanleiding van de 5de verjaardag van Lindsay als zangeres.

Over haar sound kunnen we duidelijk zijn: Lindsay is een echte schlagerzangeres. Haar muziek leunt sterk aan bij de Duitse Schlager sound. Poppy schlager liedjes met een mooie boodschap. Met een sound die verfrissend en modern is.

De hoogtepunten uit haar carrière zijn niet meer op 1 hand te tellen. 3 gouden platen, 4 nummer één-hits. Een bijzonder goed gevulde agenda met optredens doorheen het ganse land … Ook treedt ze vaker op met live band en dit op de grote podia in Vlaanderen… Zilverpop, Rimpelrock, het Schlagerfestival. Lindsay is steeds een graag geziene gaste !

Sinds enige tijd heeft Lindsay ook de ambitie om de Nederlandse schlagerfans te overtuigen. Haar eerste single “In De Hemel Van Liefde” werd erg goed ontvangen en kreeg veel radio-aandacht. Lindsay was dan ook te gast in talloze tv- en radioprogramma's. Inmiddels heeft ze een mooie verzameling liedjes klaar voor haar eerste “Nederlandse album”. Het is een mix geworden van haar Vlaamse hits en nieuwe liedjes. Lindsay kan bij haar debuut-cd in Nederland alvast rekenen op de muzikale steun van vrienden als Christoff, Dennie Christian, Mieke, The Sunsets en Dre Hazes (die met Lindsay het duet “Stap voor stap” opnam).

Na het succesvolle optredens samen met broer Christoff tijdens de afgelopen edities kan zij natuurlijk niet ontbreken op de editie 2022!

Lindsay is helemaal terug met de gloednieuwe, Nederlandstalige popsingle ‘Alles Geprobeerd’. Het originele nummer is van Chris Silos, Gregor Hamilton en songwriter-producer Marcel Fisser, die het in zijn studio opnam met de muzikanten waarmee hij samenwerkt voor het populaire Nederlandse muziekprogramma ‘Beste Zangers’. “Na mijn duetalbum en de succesvolle samenwerkingen met Lisa del Bo en Sasha Rosen, is het tijd voor ‘Alles Geprobeerd’, een nieuwe en voor sommigen misschien wel verrassende popsingle met een eigen karakter, maar die perfect past in mijn bredere, muzikale lijn. ”, zegt Lindsay. Bij het nummer hoort ook een knappe videoclip met de zangeres in de hoofdrol.